La povești cu Sebi VI: Oare cu cine semăn câteodata?

Written by Sebastian

January 19, 2022

Întrebarea: Cu cine semeni tu, așa de… e destul de întâlnită pe parcursul dezvoltării oricui. Cel puțin la mine a fost. Ca să clarific cu cine semăn eu așa de vorbăreț/glumeț/spontan câteodată trebuie să spun două povești emblematice din gimnaziu.
Prima poveste ar fi cam așa. Era o seara frumoasă… pentru tata care se uita la televizor. Pentru mama era o seară obișnuită că spăla vasele după noi, iar pentru mine e o seară… gramaticală. Trebuia să învăț pronumele. Nu, nu mi-a plăcut gramatica, se vede după cum scriu. Da, știu că sunt oameni care o adoră, chestie de gusturi, nimeni nu-i perfect. Evident că nu prea aveam chef să învăț toată nebunia legată de pronume așă că mama plină de cele mai bune intenții a încercat o prelegere pe modelul: Învață că nu se știe când îți va fi de folos. Moment în care plind e diploație îi răspund. Dacă tot ești tu așa pornită pe învățat, zi-mi și mie un exemplu de adjectiv pronominal de întărire. În acel moment mama, cu mâinile între vase și pline de spumă îmi răspunde: VIAGRA!
Am tras o tură de râs și am continuat să mă fac că învăț. Cred că după ceva timp, i-am spus și doamnei profesoare de română ce-am învățat acasă…. A înțeles de ce sunt eu ascuțit la limbă câteodată…

A două poveste are legătură tot cu școala pentru că ai mei au vrut să învăț, deci din 25 de ani am fost 18 prin școli și câțiva prin grădiniță. Alții n-au atâta școală cât am avut eu vacanță și ne conduc, dar asta e altă poveste. A doua poveste începe la ora de fizică când învățam despre unitatea de măsură a puterii. Domnul profesor ne explica ca un cal putere înseamnă aproximativ 736 de Watts (nu mai știu dacă fix asta era valoarea pe care n-a zis-o, dar are toată lumea google). Pentru a ne face o idee despre ce reprezintă această putere, domnul profesor scoate talonul mașinii și scrie 45 CP. În acel moment ridic mâna și ii zic domnului profesor plin de diplomație: La super nova dumneavoastră se măsoară puterea în ponei, nu în cai. Norocul meu a fost că din toată clasa cel mai bine a râs domnul profesor așa că am terminat clasa și școala tot acolo. Cred că am avut 9 la fizică. A doua zi, intră domna dirigintă în clasă înainte de ore și zice: Stai liniștit puiule că domnul profesor s-a dus în cancelarie și a zis tuturor ce glumă bună ai făcut.
M-am scos! După ceva vreme se întâlnește domnul profesor cu mama și îi zice: V-a zis băiatul ce-a zis despre mașina mea? Mama îi răspunde: N-aveți ce face domn’profesor, trebuie să vă luați mașină cu cai! La aproximativ doi ani de la acest incident, domnul profesor și-a schimbat mașina, și n-am putut rata ocazia să-l întreb dacă mașină nouă are cai sau ponei putere. A doua zi, fără să știe ce am întrebat, l-a întrebat și mama același lucru….

Am putea concluziona că e clar, câteodata sunt fiul lui mama…

You May Also Like…

0 Comments